Potrebujete pravidelne preškoliť svojich zamestnancov v potravinárskom sektore, pri výrobe, preprave, skladovaní a predaji potravín?
Je potrebné vedieť, že všetci prevádzkovatelia potravinárskych podnikov sú povinní zabezpečiť pre svojich zamestnancov pravidelné školenia v zmysle požiadaviek platnej legislatívy a v rozsahu vykonávaných činností tak, aby personál mal vedomosti o činnostiach zodpovedajúcich jeho pracovnému zaradeniu so zameraním na uplatnenie požiadaviek platnej legislatívy a vnútorných kontrolných systémov prevádzkovateľa.
Potrebujete vyškoliť svojich zamestnancov pri nových požiadavkách legislatívy v oblasti potravinového práva podľa jednotlivých potravinárskych odvetví a pracovného zaradenia?
Školenia musia byť vecné, zamerané na konkrétne požiadavky súvisiace so špecifickým zameraním spoločnosti / potravinárskeho podniku a pracovným zaradením jednotlivých zamestnancov, podľa jednotlivých pozícií a vykonávaných činností – ušité na mieru (školenia pre manažment podnikov, školenia pre radových zamestnancov podľa ich pracovného zaradenia...) čo je jedným z predpokladov ich efektivity. Účelom školení je na konkrétnych príkladoch z praxe aplikovať legislatívne požiadavky pre jednotlivé profesie, ktorých sa problematika týka.
Potrebujete vyškoliť nových zamestnancov?
Pri nástupe nových zamestnancov do potravinárskeho podniku je nevyhnutné ich vyškoliť na činnosti súvisiace s ich pracovným zaradením.
Potrebujete preškoliť svojich zamestnancov v rámci realizácie nápravných opatrení v systéme HACCP?
V praxi sa najčastejšie vyskytujú nedostatky (aj vo vyspelých potravinárskych podnikoch), práve v tých najdôležitejších momentoch riadenia celého procesu produkcie alebo umiestňovania bezpečných potravín na trh a to pri realizácii nápravných opatrení, kde pretrvávajú nedostatočné vedomosti a praktické skúsenosti s realizáciou nápravných opatrení. Nápravné opatrenia sú realizované nedostatočne, alebo vôbec a to vo väčšine prípadov, práve v dôsledku nedostatočnej trénovanosti/školenia personálu. Uvedené nedostatky sú závažným problémom pri funkčnosti systémov HACCP.